5 manieren om je productiviteit een boost te geven

In een wereld waar we allemaal proberen om meer te doen in minder tijd, is het soms wel eens fijn om wat tips te krijgen om onze productiviteit te stimuleren, zodat we het beste uit onze werkdag kunnen halen. Want een lange to-do list die met de dag alleen maar langer wordt, kan best voor wat stress zorgen.

Hoe je productiever kunt werken1 Plan vooruit
Zorg ervoor dat je je to-do list al klaar hebt voor je begint met werken. Want als je de dag begint met uitzoeken wat je allemaal nog moet doen, kost dat alleen maar extra tijd. Op deze manier kan je zodra je het kantoor binnen stapt direct beginnen met het afwerken van je taken.

2 Begin met de grote “zware” taken
Hoe verleidelijk het ook kan zijn om eerste de kleine taakjes af te strepen, het is echt beter om met die taak waar je al dagen tegenop ziet te beginnen. Want als je het maar blijft uitstellen springt hij iedere keer weer van het ene takenlijstje naar het andere. Het zal als een verlichting voelen als je de taak kan afvinken en zo kan je weer met frisse moed aan de andere (kleinere) taken beginnen. Als een taak echt zo groot is dat er eigenlijk geen beginnen aan is, deel hem dan op in kleinere taken, zodat je minder geneigd bent om de taak dag na dag te vermijden!

3 Groepeer soortgelijke taken
Zo zal je heel wat tijd besparen. Als je continu van onderwerp naar onderwerp springt, kost het je niet alleen meer tijd om de taak te voltooien, maar het kost je hersenen ook meer werk om steeds te wisselen tussen verschillende soorten taken. Psychologische studies hebben aangetoond dat elke switch slechts een tiende van een seconde kost, maar als je dit veel doet kan het oplopen tot een verlies van 40 procent van je productiviteit!

4 Beperk het checken van je e-mail
Hoewel dit voor sommige van ons angstaanjagend (of zelfs onmogelijk) klinkt, is het toch echt beter om het checken van je e-mail te beperken tot een aantal keer per dag. Je kunt dit het beste op vaste momenten van de dag doen. Want ook hier ben je weer aan het springen naar verschillende taken, wat je productiviteit alleen maar in de weg kan staan.

5 Neem (productieve) pauzes
Het nemen van een pauze tijdens het werk verfrist onze focus. Maar door het nemen van de juiste soort pauze kun je ook nog eens je productiviteit verhogen. ’s Middags zal je vaak in de verleiding komen voor een korte koffiepauze, waarin je ook nog wat staat te kletsen met een collega bij de koffiemachine. Maar wat beter is, is om na bijvoorbeeld 25 minuten geconcentreerd werk een korte pauze van een minuut of 5 te nemen en even een stukje te lopen. Hierdoor stimuleer je de bloedsomloop naar je hersenen en zo wordt je dus weer lekker productief!

Wil jij meer uit je dag halen? Waar wacht je dan nog op? Aan de slag met deze tips!

theeverygirl.com

No Comments Yet

Comments are closed