7 gewoontes van succesvolle bloggers

Tegenwoordig zouden veel mensen een succesvolle blog willen. En geef ze eens ongelijk! Je kunt vanuit huis werken, schrijven over alles wat jij leuk vindt, je eigen baas zijn en als je populair bent kun je er ook nog eens een leuke zakcentje aan verdienen.

Maar vraag elke succesvolle blogger die je kent hoe het kan dat ze zo succesvol zijn geworden en je zult horen dat het bloed zweet en tranen heeft gekost om te zijn waar ze vandaag de dag zijn. En oh ja, heel erg veel geduld.

Onderstaand zie je waarom sommige bloggers zo enorm succesvol zijn, hun gewoontes en misschien straks jouw gewoontes wanneer je een blog wilt beginnen:

1 Ze behandelen hun blog als hun bedrijf
Wanneer je hoopt dat je jouw blog uiteindelijk kan omzetten naar een bedrijf dan moet je jouw blog ook als een bedrijf behandelen. Maak een strategie, gebruik marketingtools zoals SEO en social media. Stel doelen, zoals bijvoorbeeld het aantal bezoekers of volgers per week of per maand.

7 gewoontes van succesvolle bloggers
Foto: The blonde salad

2 Ze luisteren naar hun bezoekers
Ken je bezoekers. Zo weet je over wat voor  dingen je kunt schijven. Artikelen die ervoor zorgen dat je volgers klikken, liken en delen. Wanneer je bezoekers tevreden zijn komen ze terug en delen ze je content. Social media is een ideale plek om contact te hebben met je lezers. Reageer op comments en ga de dialoog met je volgers aan.

3 Ze posten consistent
Dit betekent niet dat je direct elke dag 3 artikelen moet plaatsen, maar zorg er wel voor dat je een schema hebt en post altijd een artikel op hetzelfde tijdstip op dezelfde dagen. Zo weten je volgers wat ze kunnen verwachten. Zorg er daarom voor dat jij jouw content vooruit plant.

4 Ze nemen hun tijd
Het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Neem je tijd om een goed artikel te schrijven en om er mooie foto’s bij te zoeken (kost soms nog meer tijd dan het schrijven van het artikel).

5 Ze werken samen
Leer andere bloggers kennen, schrijf gast artikelen voor andere websites of doe interviews met andere bloggers. Dit is een goede manier om je doelgroep te vergroten, het is gratis reclame en een goede manier om contacten op te doen.

6 Ze zijn ooit ‘gewoon’ begonnen
Je hebt een idee en je hebt een website gemaakt. En nu moet je alles live zetten en jezelf tonen op social media. Dit is best eng dus daarom wil je alles perfect hebben. Maar het wordt nooit perfect, dus begin gewoon. Gaandeweg zul je van alles leren en kun je dingen aanpassen, maar als je wacht totdat alles perfect is dan kun je wachten tot je een ons weegt.

7 Ze zetten door
Het kost tijd om een succesvol blog neer te zetten. In het begin zal je waarschijnlijk vooral bloggen voor je moeder en je vriend, maar de aanhouder wint. Geef je blog de tijd om te groeien en blijf doorgaan, ook als niemand je artikelen leest. Uiteindelijk zal het gaan groeien als jij maar niet opgeeft.

No Comments Yet

Comments are closed