16 simpele dingen waarmee jij je leven kunt verbeteren

Ken je die dagen, dat je nauwelijks tijd hebt om kopje koffie te drinken, je van hot naar her rent en je als je ’s avonds thuis komt aan iedereen hebt gedacht, behalve aan jezelf?

We kunnen het niet ontkennen, stress hoort bijna bij ons leven, maar het is niet goed voor je en het kan uiteindelijk zijn tol eisen. Daarom vind je onderstaand wat praktische en simpele tips om je leven te verbeteren zodat jij je beter voelt over vandaag, morgen en de dagen die nog gaan komen:

1 Doe 5-minuten telefoontjes met vrienden en geliefden
Pleeg een telefoontje van maar 5 minuutjes waarin je even gedag zegt, je  vriendin succes wenst voor haar belangrijke project, je moeder vraagt hoe haar nieuwe kapsel bevalt of je zusje om even bij te kletsen. Een kort informeel gesprekje met iemand om wie je geeft kan je een goed gevoel geven zonder dat het veel van je tijd vraagt.sneakers-for-women-street-style-chic-looks-7

2 Ruim je rommel op
Opruimen kan een klus zijn waar je al een tijd lang tegenop ziet, maar een opgeruimde plek waar je veel tijd besteedt – of dat nou thuis of op je werk is – heeft esthetische, emotionele en mentale voordelen. Plan komend weekend een ochtend of middag in om je kleding, boeken, schoenen, magazines en papieren te sorteren. Gooi weg wat je niet meer nodig hebt en bewaar alleen de items waar je echt blij mee bent. Je zult zien dat je hernieuwde energie krijgt wanneer je alles weer netjes en overzichtelijk hebt.

3 Klaag alleen over iets waar je een oplossing voor kunt bedenken
We hebben allemaal wel eens momenten waarop we onze hart moeten luchten, maar klagen voor het klagen is niet goed. Je voedt je gedachtes met negatieve aandacht in plaats van te zoeken naar een oplossing. Is je internetconnectie te langzaam? Bel je provider en los het op. Is het verkeer ’s ochtends als je naar je werk gaat vreselijk? Ga eerder weg of zoek een andere route. De meeste problemen kun je vrij gemakkelijk oplossen als je maar wilt.

4 Kijk mensen in de ogen wanneer je tegen ze praat
Oogcontact houden is erg makkelijk wanneer je luistert, maar probeer het ook wanneer je praat. Direct oogcontact tijdens een gesprek zorgt voor vertrouwen en een band tussen 2 mensen. Het zorgt er ook voor dat je betrouwbaarder, zelfbewuster en zelfverzekerder overkomt.

5 Doe een 5-minuten keuken schoonmaak sessie
In 5 minuten kun je het vuilnis buiten zetten, je aanrecht afvegen en dingen die over datum zijn weggooien uit je koelkast. Het werkt stukken lekkerder in een opgeruimde keuken en wanneer jij je keuken bijhoudt kost schoonmaken je veel minder tijd. Daarnaast wijzen onderzoeken uit dat een schone opgeruimde keuken de kans op stress eten vermindert en gewichtsverlies bevordert.

6 Probeer een nieuwe activiteit
Soms voel jij je het meest energiek wanneer jij de limieten van comfortzone test. Misschien wil je gitaar leren spelen, een nieuwe stad bezoeken of een spinningles proberen, wat je ook leuk vindt, ga ervoor! Nieuwe dingen ervaren leidt tot vernieuwde creativiteit, nieuwe inzichten, leuke herinneringen en een interssant verhaal.

7 Wees lief voor jezelf
Observeer jouw gewoontes, gedrag en gedachtes eens- ben jij lief voor jezelf? Zo niet, kom er dan achter wanneer je niet zo lief bent voor jezelf en doe dan je best om compassie te tonen.

8 Beweeg elke dag
Hoe je het doet maakt niet uit – hardlopen, wandelen, voetballen, fitness, tuinieren, seks – maar zorg dat je elke beweegt. Actief blijven heeft niet alleen fysieke voordelen, ook mentaal voel jij je stukken beter als je regelmatig beweegt.

9 Check elke 2 weken je bankrekening
Kun jij je maandelijkse manicure beter cancelen? Hoe zit het met dat tijdschriften abonnement? Hoeveel geld geef je eigenlijk uit aan alcohol? Wanneer je regelmatig je bankrekening checkt ben je op de hoogte van je actuele stand van zaken en kun je hier met je uitgaven rekening mee houden. Veel rustgevender dan de struisvogeltechniek.

10 Houd een dankbaarheid dagboek bij
De beste manier om je uit een slechte bui te krijgen is door je actief te focussen op al het goede in je leven. Als je een paar minuutjes hebt in bijvoorbeeld de trein kun jij je notitieblok te voorschijn halen en 3 dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. Het kunnen kleine en grote dingen zijn. Maar door de tijd te nemen om na te denken over de dingen waar jij dankbaar voor bent kun jij je focussen op de leuke in plaats van op de negatieve dingen uit je leven.

11 Maak je bed op als je opstaat
Het kost je minder dan 1 minuut en je begint je dag op een productieve manier. Dus schud die kussens op en sla je dekbed open en kruip ’s avonds in een lekker opgeschud bedje.

12 Lees een boek in plaats van op je telefoon te spelen
De volgende keer dat je merkt dat je tijd overbrugt door op je telefoon te kijken pak je een boek. Door je te focussen op 1 verhaal – in plaats van te switchen tussen honderden kleine stukjes informatie op je telefoon – zorgt ervoor dat je geest kalm en gefocust blijft.

13 Zeg “alsjeblieft” en “dank je wel” – en meen het
Goede manieren brengen je ver in het leven. Aardig zijn is belangrijk. Aardig en oprecht zijn is zelfs nog beter. Hoe oprechter de vriendelijkheid die je voor anderen hebt is, hoe meer oprechte vriendelijkheid je terug zult krijgen.

14 Focus je op 1 taak tegelijk
Multitasken verbetert de productiviteit vaak juist niet. Je op meerdere taken tegelijk focussen heeft juist vaak een tegenovergesteld effect van wat je wilt bereiken. Wees daarom mindful met de taak waarmee bezig je bent en focus al je aandacht daarop. Het resultaat is dat je 10 keer meer productiever bent en jij je minder gestrest voelt.

15 Doe de taak waar je het meest tegenop ziet eerst
Plaats, wanneer jij je to do lijst prioriteert, de taak waar je het meest tegenop ziet bovenaan. Wat het ook is, zorg dat je deze taak van je to do lijst afkrijgt anders blijft hij er nog dagen (of weken) opstaan en ga je er alleen maar meer tegenop zien. Je zult zien dat het achteraf meeviel en dat jij je enorm opgelucht voelt!

16 Maak meer tijd vrij voor de dingen waar je van houdt
Maak tijd en ruimte in je leven om de dingen te doen waar je blij van wordt. Geef jezelf permissie om de dingen te doen die je leuk vindt zonder dat jij je er schuldig over voelt. Dingen doen die je leuk vindt en waar je van geniet maakt je leven niet alleen leuker, het zorgt er ook voor dat je beter komt omgaan met de zware en lastige dingen die je in je leven tegenkomt.

Foto: fashiongum.com

No Comments Yet

Comments are closed