13 makkelijke dingen die je kunt doen om minder stress en een minder hectisch leven te hebben

Of je nou een nieuwe baan hebt, gaat verhuizen, of gewoon overweldigd bent door alle 100 dingen die op je af komen (we kennen het), stress is tegenwoordig een deel van ons leven geworden. Gelukkig is stress tot een bepaalde hoogte best te managen. Probeer daarom onderstaande gewoontes, mindsets en schema’s om zo meer rust in je leven te creëren.

1 Werk met tijdblokken
Wanneer je met tijdblokken werkt dan betekent dit dat jij een bepaalde tijd geeft aan een bepaalde taak (deze taak hoeft niet perse afgerond te zijn in dat tijdsbestek!). Je kunt jezelf bijvoorbeeld 30 minuten geven om je emails te beantwoorden, 20 minuten om cateringbedrijven te bellen voor de vrijgezellenparty  voor je beste vriendin en 2 uur om die belangrijke presentatie voor te bereiden.

Het beste van het inplannen van blokken in je agenda is dat jij je kunt focussen op 1 taak. Daarnaast richt jij je echt op die taak en niet op de vooruitgaan, waardoor het een flexibelere manier van time managent is.

2 Ruim het gedeelte van je huis op wat het rommeligst is
Inplaats van het doel te hebben om je hele huis opgeruimd en blinkend te hebben kun jij je beter focussen op het grootste ‘probleemgebied’. Welk gedeelte van je huis geeft je de meeste zenuwen? Is het die ene kast die je niet kunt openen omdat je anders bedolven wordt onder de oude jassen en andere troep? Misschien is het je badkamer plankje of kast waar het overzicht helemaal weg is. Wat jou dagelijks het meest irriteert is hetgeen je kunt aanpakken om zo meer rust in je hoofd te krijgen.

3 Doe alles stap voor stap
Maak het leven makkelijker door alles wat je moet doen, stap voor stap te doen. Breek alles wat je moet doen op in kleine stapjes en doe alles één voor één.

4 Maak 1 keer per week plannen met je vrienden
Hoe druk of chaotisch je schema ook lijkt en hoeveel berichtjes je over en weer ook nodig hebt om een plan te maken, tijd vrij maken om samen te zijn met de mensen die het gelukkigst maken is nooit tijdverspilling. Eet samen, drink samen ergens een kopje koffie, ga samen sporten of spreek af voor een wandeling. Daarnaast kan het zijn dat je hart luchten bij vriendinnen precies hetgeen is wat je nodig hebt!

5 Spendeer elke dag wat tijd buiten
Een gezonde dosis frisse lucht is een goede manier om je direct beter te voelen. Vooral wanneer je voor je werk de hele dag binnen op kantoor zit. Ga direct een stukje wandelen als je ’s ochtends wakker wordt, maak een wandeling tijdens je lunch of maak je hoofd buiten leeg na je werk. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, ga gewoon naar buiten wanneer je kunt.

6 Zorg ervoor dat slaap altijd prioriteit heeft
Probeer niet om elke dag 8 uur te slapen, nee zorg dat je elke nacht 8 uur slaapt. Wanneer jij er ’s ochtends vroeg uit moet, dan betekent dit simpelweg dat je ook vroeg naar bed moet gaan. Probeer geen excuses te maken voor waarom jij later op kan blijven. Zie je slaapschema als hetzelfde schema wat je hebt op je werk. Daar kom je ook niet te laat aan en beiden staan niet ter discussie.

7 Zorg voor een relaxte avondroutine
In plaats van achter elkaar 4 afleveringen van je favoriete serie te kijken of uren achtereen jezelf te verliezen op Pinterest kun jij de uren na je werk ook beter benutten. Deel je avond op in 2 delen: voorbereiden voor de volgende dag en opladen.

Wanneer je nog de energie en motivatie hebt, kun je doen wat je moet doen om je dag de volgende ochtend goed te beginnen. Maak alvast je lunch klaar, leg je kleding klaar en organiseer je to do lijst. Zodra je dit gedaan hebt kun je bijkomen van je dag door een bad nemen, naar muziek luisteren of wat yoga oefeningen te doen.

8 Beweeg elke dag
Wanneer je het enorm druk hebt, zit je echt niet te wachten op een lange sessie in de sportschool. Maar het is zo goed voor je lichaam en geest en het hoeft geen lange zware sessie te zijn, een half uurtje is ook goed. Of maak een flinke wandeling na het eten. Maar zorg ervoor dat jij je lichaam elke dag beweging geeft.

9 Houd je to do lijst flexibel
Houd je to do lijst realistisch. Schrijf alleen de echt belangrijke dingen op en laat de kleine onbelangrijke taken achterwege. En als je niet alles van je lijst afwerkt dan is er ook geen man overboord. Denk aan je to do lijst als een handige manier om je drukke leven wat sturing te geven, maar onthoud dat het ook heel goed aan te passen is. 13 manieren om je minder gestrest te voelen

10 Zeg vaker nee
Probeer te oefenen met nee zeggen op dingen die je eigenlijk niet echt interesseren of waar je geen tijd voor hebt. Door nee te leren zeggen op een respectvolle maar duidelijke manier kun jij je tijd veel beter managen. Daarnaast geeft het je meer vrijheid om ja te zeggen tegen de dingen die echt leuk vindt.

11 Ga 30 minuten eerder je bed uit
In plaats van 30 minuten onder de deken door je social media feed te scrollen kun je beter uit bed gaan en die extra tijd gebruiken om iets te doen waardoor jij je dag frisser en beter voorbereid kunt beginnen. Mediteer, neem de tijd om de krant te lezen met je kopje koffie, ga hardlopen, check je emails, maak een goed ontbijt of geniet van het gevoel om je klaar te maken zonder dat jij je hoeft te haasten.

12 Plan tijd in om te rusten en te ontspannen
Net zoals eten en bewegen heel belangrijk voor je is, zo is rust dit ook. Plan regelmatig tijd in om te ontspannen, zo voel jij je beter en heb je meer energie en kun je beter omgaan met alle dingen die de komende dagen op je pad komen. Je hoeft geen dure spa dag te plannen, blokkeer gewoon een paar uur in je agenda om een boek te lezen, rustig ergens te gaan lunchen of om gewoon lekker in huis te rommelen.

13 Stop met alles op social media te willen zetten
Hoe leuk social media ook is, tijd spenderen aan social media kost energie. Geniet van een etentje met vrienden zonder dat de ‘perfecte’ food foto gemaakt hoeft te worden. Zet je telefoon af en toe uit en geniet van de rust, niet alles hoeft op Snapchat of Instagram geplaatst te worden. Geniet van de dingen wanneer ze echt gebeuren.

Bron: Theeverygirl.com foto: From-ua.com

No Comments Yet

Comments are closed