5 dingen die je op moet geven om succesvoller te zijn

Hoewel je zeker doorzettingsvermogen moet hebben om succesvol te zijn, is het toch goed om soms op te geven. Of het nou een project is wat heeft gefaald, een baan die niet is wat je had verwacht of een relatie die niet goed loopt, opgeven kan een opluchting zijn.

En sommigen van ons weten goed wanneer ze moeten stoppen, terwijl anderen maar door blijven gaan en meer moeite hebben om iets los te laten. Weten wanneer je moet stoppen is een vaardigheid die je kunt aanleren. Onderstaand zie je wat voorbeelden van dingen waar we allemaal mee zouden moeten stoppen:

1 Stop met steeds hetzelfde doen en toch een ander resultaat verwachten
Albert Einstein zei dat krankzinnigheid inhoudt dat je steeds opnieuw hetzelfde doet, maar toch een ander resultaat verwacht. En het is ook zo, wanneer je steeds dezelfde manier gebruikt om iets voor elkaar te krijgen dan zul je ook steeds dezelfde uitkomst krijgen. Wil je andere resultaten, dan moet jij je aanpak veranderen, zelfs als dit lastig is.

2 Stop met ‘ja’ zeggen
Wanneer je ‘ja’ zegt tegen het één dan moet je ‘nee’ zeggen tegen iets anders. Wanneer je ‘ja’ zegt tegen overwerken, dan zeg je ‘nee’ tegen je wekelijkse sportles met je vrienden of je zegt ‘nee’ tegen tijd die je doorbrengt met je familie. Onderzoek toont aan dat hoe meer moeite je hebt met ‘nee’ zeggen, hoe meer kans je hebt op stress, burn-out en zelfs depressie. Nee zeggen is een enorme uitdaging voor mensen. Wanneer je ‘nee’ leert te zeggen verlos jij jezelf van dingen die je eigenlijk niet wilt en houd je energie over voor dingen die wel belangrijk voor je zijn.Businesswoman working in busy office

3 Stop met twijfelen aan jezelf
Zelfverzekerdheid speelt een enorme rol in het hebben van succes. Hewlett-Packard heeft een onderzoek gedaan waarbij ze het proces hebben gevolgd waarbij mensen solliciteerden voor een promotie. Vrouwen solliciteerden alleen maar voor de functie waneer ze er 100% zeker van waren dat ze alle kwalificaties hadden die er nodig waren voor deze functie. Mannen aan de andere kant solliciteerden wanneer ze voldeden aan 60% van de criteria. Soms is een beetje zelfvertrouwen het enige wat je nodig hebt om verder te groeien. Je moet in jezelf geloven, als je niet in jezelf gelooft dan zal het niet werken.

4 Stop met dingen uitstellen
Verandering is lastig. Jezelf verbeteren is ook lastig. De moed verzamelen om na te streven wat je wilt is ook lastig. Wanneer dingen lastig zijn is het altijd makkelijker om ze de volgende dag pas te doen. Het probleem is alleen dat morgen nooit komt. Door te zeggen dat je iets morgen doet gebruik je gewoon een excuus omdat je het, of niet graag genoeg wilt of je wilt de resultaten zonder er hard voor te werken of zonder er lastige dingen voor te doen.

5 Stop met denken dat alles uiteindelijk wel goed komt
Het is verleidelijk om te denken dat alles uiteindelijk wel goed komt, maar wanneer je wilt dat iets werkt dan moet je er vaak toch moeite voor doen. Verwacht niet dat je baas zomaar opmerkt dat je een promotie hebt verdiend, verwacht niet dat je collega zomaar stopt met werk naar jou door te schuiven als jij altijd bereid bent om het te doen en denk niet dat mensen stoppen met over je heen lopen als jij dit toestaat. Je moet actief zijn en zelf verantwoordelijkheid nemen als je wilt dat dingen goed komen.

Bron Forbes.com

No Comments Yet

Comments are closed