7 verrassende dingen die je de kleur van je outfit over je zegt

Blauw zegt “Neem me aan!”
Marine blauw wordt gezien als één van de beste kleuren die je aan kunt trekken voor je sollicitatiegesprek. Volgens een onderzoek onder 2.099 managers worden sollicitanten die blauw dragen gezien als teamspelers. Deze kleur symboliseert ontspanning, loyaliteit, zelfverzekerdheid en controle.

Rood leidt tot romantiek
In een studie gedaan werden aan mannen foto’s van vrouwen in verschillende kleuren kleding getoond. Vervolgens werd hen gevraagd hoeveel ze zouden besteden tijdens een date met deze vrouwen. En wat blijkt, de mannen zouden hun geld het meeste laten rollen tijdens een date met een vrouw in het rood.

Grijs zorgt ervoor dat je niet opvalt
Heb je het gevoel dat jij je even gedeisd moet houden? Doe wat grijs aan. Experts zeggen Dit is wat de kleur van je outfit over je zegtdat deze kleur subtiel is zonder te conservatief te zijn en elegant zonder wat uit te lokken.

Paars laat je zien
Omdat violette kleurtonen nauwelijks voorkomen in de natuur, komt de kleur paars ‘gemaakt’ over. Historisch gezien werd deze kleur gedragen door royalty en mensen met macht. Deze elite status komt voor uit de tijd dat het nog veel geld kostte om deze kleur te verkrijgen. Blijf weg van paars als je iemand gerust wilt stellen, zoals tijdens een date of een sollicitatie.

Zwart straalt autoriteit uit
Van top tot teen in het zwart gekleed gaan straalt autoriteit uit. De kleur kleed daarnaast ook nog eens af. Wanneer het tijdens een date wordt gedragen is het chique  en wanneer het op kantoor wordt gedragen is dit een signaal dat je de baas bent.

Groen straalt creativiteit uit
De kleur groen spreekt je zintuigen aan op een primitief niveau. Het vertelt ons dat we veilig zijn in een vruchtbare waterrijke omgeving, waar het niet vriest en waar voldoende eten te vinden is om te overleven. Natuurlijke groene kleuren zijn kalmerend en geruststellend. Een onderzoek wijst zelfs uit dat groen je creatiever maakt. Dus de volgende keer dat jij je team moet inspireren kun je een mooie groene jurk aantrekken.

Wit staat voor organisatie
Om een wit kledingstuk wit en schoon te houden moet de drager wel georganiseerd zijn. Wanneer je zeker weet dat je een georganiseerd persoon bent dan kun je het dragen tijdens een sollicitatiegesprek of tijdens een etentje bij je schoonouders.

Bron: rd.com Foto: Thefashionguitar.com

No Comments Yet

Comments are closed