Dankzij deze simpele strategieën vinden mensen je direct aardig

Charisma: Het is één van de karaktertrekken waar mysterie en magie omheen hangt.  De meeste mensen met charisma hebben een bepaalde sociale kracht die een positieve invloed heeft op elke ontmoeting. Wanneer je charismatisch bent dan vinden mensen je aardig – en snel ook. En dit is zeker een krachtige karaktertrek wat je persoonlijke en zakelijke leven ten goede komt.

Geen nood wanneer je niet van nature overgoten bent met charisma want volgens verschillende experts is er veel wat je kunt doen om jezelf aantrekkelijker te maken voor de mensen die je ontmoet. Business Insider heeft een lijst gemaakt met wetenschappelijke trucs en strategieën die je kunt gebruiken zodat mensen je aardig vinden. En ze zijn simpeler dan je denkt:

Spiegel mensen
Probeer , wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, aandacht te schenken aan de fysieke kenmerken van de ander. Kopieer (subtiel!) de lichaamstaal van de ander, de gebaren en gezichtsuitdrukkingen laat je de ander meer op zijn gemak voelen.

Maak complimenten
Dit is makkelijk – door een positief persoon te zijn geef je andere mensen een positief gevoel over jou. Andersom werkt dit trouwens ook, door negatieve opmerkingen te maken zien mensen jou ook als een negatief persoon. Kies je woorden dus wijs en je maakt vrienden.

Word vrienden met hun vrienden
Door een sociaal netwerk met iemand te delen verstrek je de band met iemand. Het schijnt dat mensen die een wederzijdse kennis of vriend hebben sneller een band met elkaar krijgen dan wanneer dit niet het geval is.

Wees eerlijk over je fouten
Wanneer jij je kwetsbaar opstelt dan kom je menselijk over wat er niet alleen voor zorgt dat mensen je sneller vertrouwen maar het zorgt er ook voor dat andere mensen zichzelf ook kwetsbaar op durven te stellen. Kwetsbaarheid leidt tot diepere connecties, dus wees eerlijk en wees niet bang om fouten te maken.

Lach
Met een glimlach op je gezicht kom je een heel eind. Het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen je sneller herinneren na een eerste ontmoeting als je tijdens deze ontmoeting lachte.

Laat de ander praten
Een studie gedaan door Harvard wijst uit dat wanneer we over onszelf praten het gedeelte van onze hersenen wat wordt geassocieerd met motivatie en beloning oplicht. Dus de volgende keer dat je met iemand praat waar je aardig door wilt worden gevonden is het belangrijk om hem of haar de ruimte te geven om haar of zijn verhalen te vertellen.

Photo www.carolinereceveurandco.com

Bron Mydomaine

No Comments Yet

Comments are closed