8 redenen om na verloop van tijd van baan te wisselen

De werkende wereld is enorm veranderd de afgelopen 20 jaar. Vroeger werkten mensen 20 of 25 jaar voor dezelfde werkgever en dan zagen mensen je als een betrouwbare en loyale werknemer. Iemand die iedereen zou aannemen, nu is het tegenovergestelde aan de hand. Werkgevers denken niet: “Zo zij is loyaal aan haar werkgever!” nee ze denken “Deze persoon heeft de afgelopen jaren helemaal niets nieuws geleerd!”.

Tegenwoordig leren we nieuwe dingen door nieuwe dingen te proberen en dezelfde baan voor jaren behouden geeft niet dezelfde mogelijkheden om nieuwe dingen te leren die je leert bij een nieuwe baan. Onderstaand zie je 8 dingen die niet goed voor carrière zijn als je te lang dezelfde baan hebt:8 redenen om na verloop van tijd van baan te wisselen

1 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan laat jouw c.v. niet de ervaringen en nieuwe uitdagingen zien die iemand heeft die elke paar jaar van baan wisselt.

2 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan heb je niet zo veel professionele contacten en referenties opgebouwd als iemand die op verschillende plekken heeft gewerkt.

3 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan verlies je de kneepjes van het vak van het solliciteren.

4 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan krijg je niet de ervaring die andere mensen wel hebben. Elke keer als je weer in een nieuwe situatie komt waarbij nieuwe vaardigheden nodig zijn groei je weer een stukje.

5 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan heb je een slaperige carrière. Je kijkt niet meer naar kansen en uitdagingen van andere banen. Je krijgt een bepaalde routine in je werk wat je niet verder zal helpen.

6 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan weet je niet precies wat er speelt bij andere bedrijven in de business. Je weet niet hoe andere bedrijven, managers of cliënten werken. Headhunters kennen je niet of zijn je vergeten omdat je al zo lang niet meer op de markt bent.

7 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan kan een plotselinge verandering (zoals het verdwijnen van je baan) je behoorlijk van de rel brengen en zelfs je zelfvertrouwen schaden. Wanneer je elke paar jaar van baan wisselt (vrijwillig of niet) dan ben je eraan gewend om jezelf op te rapen en er weer voor te gaan.

8 Wanneer je te lang dezelfde baan hebt dan zie jij jezelf alleen nog maar in deze baan. Je vergeet misschien dat het maar een baan is, maar je kunt enorm veel andere dingen doen als je deze baan nu niet zou hebben.

Als je jouw carrière in slaap hebt laten sukkelen dan is het tijd om wakker te worden! Begin eens na te denken over de mogelijkheden buiten je huidige functie of bedrijf.

Ga erop uit, ga naar netwerk events, ontmoet nieuwe mensen en krijg inspiratie van ze. Laat je niet bang maken door pretentieuze functie omschrijvingen, jij kunt dit!

Forbes.com

No Comments Yet

Comments are closed