5 tips om het potentieel van LinkedIn volledig te benutten

Als een platform wat volledig gewijd is aan het concept van netwerken, is LinkedIn een enorm krachtig middel om nieuwe connecties te maken en om je professionele reputatie een boost te geven. Maar het is ook een platform waar veel mensen te weinig aandacht aan geven en dit is zonde.

Want laten we eerlijk zijn, soms ben je gewoon even klaar met alles wat met werk te maken heeft en scrol je liever door je Instagram of ga je liever opzoek naar lekkere recepten of interieur ideeën op Pinterest. Wij begrijpen ook dat je dat leuker vindt.

Maar je wilt niet in de valkuil stappen van het creëren van een LinkedIn profiel om het verder compleet te verwaarlozen. Want geloof ons, dit platform heeft je echt veel te bieden – zolang je er maar een beetje werk instopt om zo het volledige potentieel van LinkedIn te benutten.

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Onderstaand vind je 5 belangrijke tips om zo optimaal gebruik te maken van LinkedIn. Ga ervoor!

1 Update je profiel regelmatig
Beginnen bij het begin, voordat je het meeste uit LinkedIn kunt halen moet je er eerst voor zorgen dat je eigen profiel tip top in orde is. Want wanneer je van plan bent om wat nieuwe connecties te maken dan is het belangrijk dat mensen een accuraat en up to date beeld hebben van jouw kennis en vaardigheden. Dus gebruik die regenachtige zondagmiddag en update je profiel. Zorg voor een nieuwe foto die duidelijk je gezicht laat zien. Voeg nieuwe functies toe en wees niet te bang om je persoonlijkheid door te laten schemeren in je profiel.

Nu heb jij je profiel aangepast en is alles weer up to date, houd dit dan ook zo! Maak er een gewoonte van om om de zoveel tijd je profiel door te lezen en waar nodig bij te werken.5 handige tips voor LinkedIn

2 Houd in de gaten wie jouw profiel heeft bekeken
Wanneer je als freelancer werkt is het heel belangrijk om te weten wie jouw profiel heeft bekeken. Ook als je momenteel opzoek bent naar een nieuwe baan of nieuwe kansen is het goed om te zien wie jouw profiel heeft bekeken. Je doel met linkedIn is nieuwe mensen aan je netwerk toevoegen en dit is een goede manier om te beginnen. Mensen hebben je niet voor niets bekeken, dus ze waren sowieso geïnteresseerd in een aspect van je professionele carrière. Je kunt de mensen die jouw profiel hebben bekeken een uitnodiging sturen met een persoonlijk berichtje. Het klinkt gek of eng, maar LinkedIn is een sociaal netwerk, vergeet dit niet.

4 Stuur persoonlijke berichten
Onthoud deze regel, zorg er altijd voor dat wanneer je iemand uitnodigt je dit met een persoonlijk bericht doet. Wanneer je dit niet doet dan vult de LinkedIn de tekst automatisch voor je in. Nogal saai dus en totaal niet interessant. Deze standaard tekst vertelt niets over jou dus waarom zou de ander met jou een contact willen leggen? Vertel de ander daarom waarom je contact wilt leggen. Een voorbeeld van zo’n mailtje kan zijn:

Hi Julia,

Mijn naam is Mieke en ik ben een freelance schrijver uit Amsterdam. Ik ben al lang fan van ABC Magazine en ik zou het enorm leuk vinden om maandelijks een column voor jullie te schrijven. Ik zou graag een connectie met je maken om zo je werk te kunnen blijven volgen. Ik kijk er naar uit om in contact te blijven.

Met vriendelijke groet,

Mieke

5 Focus je op het opbouwen van relaties
Mensen toevoegen op LinkedIn is leuk. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het niet je doel is om zo veel mogelijk connecties te hebben. Je zou je moeten focussen op de kwaliteit van je connecties, niet op de kwantiteit. Voel je daarom niet verplicht om met iedereen een connectie te hebben. Spendeer je tijd in plaats daarvan aan het zoeken van mensen waar je carrière echt wat aan kan hebben. Of het nou leiders in jouw branche zijn of mensen met vaardigheden die jou zouden kunnen helpen, neem de tijd om een waardevol netwerk op te bouwen. Dit betekent ook dat je moet doorpakken. Like dingen die mensen uit jouw netwerk hebben gepost, feliciteer ze als een nieuwe functie hebben. Niemand zegt dat je lange emails moet gaan versturen, maar doe in ieder geval een beetje moeite om contact te houden.

Dus stof je profiel af en gebruik LinkedIn om je netwerk een waardevolle impuls te geven!

Bron Theeverygirl.com Foto www.myscandinavianhome.com

No Comments Yet

Comments are closed