5 tips voor het maken van een goed cv

Je hebt ervaring, je hebt de juiste studie, je hebt goede cursussen gedaan en je doet zelfs vrijwilligerswerk. Jouw curriculum vitae (cv) kan niet meer stuk zou je denken! Maar toch word je niet zo vaak uitgenodigd voor een daadwerkelijk gesprek. Daarom vind je hier 5 tips om wel uitgenodigd te worden voor jouw dream job!

1 Zet de juiste informatie op je cv
Zorg voor dat jij je volledige naam, contact informatie, opleidingen, cursussen ,werkervaring en vaardigheden op je cv zet. Het is vaak niet nodig om uitgebreid de vakken te noemen die je hebt gevolgd op school. Want het neemt extra plaats in en het maakt je cv minder overzichtelijk.

Voorbeeld C.V. van Pinterest
Voorbeeld cv van Pinterest
2 Presenteer je professionele zelf
Zorg ervoor dat je contactinformatie snel op te zoeken is. Zet het daarom bijvoorbeeld boven aan je cv en los van de andere informatie. En let op dat je contactinformatie wel professioneel is, dat ‘grappige’ hotmailadres wat je ooit bedacht toen je 18 was kun je beter veranderen als het niet professioneel is, want demooiste5@hotmail.com komt niet echt goed over. Zorg ook voor een LinkedIn account en zet de je accountgegevens ook bij deze informatie.

3 Zorg dat je persoonlijkheid naar voren komt
Hoewel je in Word een prima cv kunt maken is het goed om wat verder te denken. Denk eens wat verder dan Times New Roman. Zorg ervoor dat je cv een weergave is van jou. Gebruik eens andere kleuren, lettertypes en opstellingen, maar ga niet te ver! Je cv moet overzichtelijk en rustig zijn. Kijk eens op Etsy of Pinterest of creatieve ideeën.

8a95154d3d842df467e71fdd83185f5d
Voorbeeld C.V. van Pinterest
4 Wees specifiek
Je bent vaak niet de enige die solliciteert naar een bepaalde functie. Jouw cv belandt vaak op een enorme stapel van gekwalificeerde cv’s. Je wilt niet aan de kant geschoven worden omdat jouw werkervaring te vaag omschreven is. Zorg dat jij je ervaring per functie in een paar regels samenvat. Houd het makkelijk voor de persoon die jouw cv leest.

5 Check, check en check nog een keer
Check je cv en laat het ook aan anderen lezen. En pas het dan weer aan en check het opnieuw. Er gaat wat tijd in zitten, maar het is wel mega belangrijk.

No Comments Yet

Comments are closed