Hoe creëer je nou een zakelijke garderobe met een beperkt budget?

Het is zo ver je hebt de baan van je dromen (soort van) gescoord en je gaat werken op kantoor. En kon je op school nog wel wegkomen met sneakers en oude spijkerbroek, op kantoor komt dat toch net iets anders over. Maar ja, je begint net met werken, dus het is nou niet direct zo dat er een geldschip binnen komt varen. Hoe creëer je nou met een beperkt budget een zakelijke garderobe?

De basis
Zorg eerst voor een goede basis. Wanneer je een goede broek, een goede blouse, een goed shirt en een goed jurkje hebt dan ben je al een heel eind. Je kunt deze items met elkaar matchen of combineren met andere items en accessoires. Zorg voor klassieke items die goed te matchen zijn en die zorgen voor een krachtige uitstraling.

Budget
Stel jezelf als doel dat je per maand bijvoorbeeld € 125,- apart houdt voor kleding. Dit betekent misschien dat er andere dingen onder moeten lijden. Dus kijk waar je kunt bezuinigen.

  • Minder geld uitgeven aan alchohol.
  • Niet buiten de deur lunchen, maar je eigen lunch meenemen.
  • Niet meer elke ochtend koffie halen bij dat koffietentje.
  • Wandel of fiets naar je werk.

Kwaliteit
Koop liever 1 mooi kledingstuk van goede kwaliteit, dan meerdere goedkope items. Want die broek van de HM van € 25,- gaat waarschijnlijk snel kreuken en verkleuren. Investeer in een goede broek van € 100,- en je kunt er jaren mee doen. Maar let wel op! Dure kleding hoeft niet altijd van goede kwaliteit te zijn. Kijk daarom naar het materiaal. Natuurlijke materialen zoals wol, katoen en zijde blijven langer mooi dan synthetische materialen. Plus dat synthetische shirtjes veel sneller naar zweet gaan ruiken (en die geur krijg je er vaak niet meer uit!).

Hoe creëer je nou een zakelijke garderobe met een beperkt budget
Bron: ExtraPetite.com

Neem je tijd
Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Neem je tijd om een goede garderobe op te bouwen. Wanneer je maar een beperkt budget hebt dan is het onmogelijk om binnen een dag een werkgarderobe op te bouwen. Winkel daarom slim, houd de uitverkoop of sample sales in de gaten en blijf weg van goedkope rommel.

Wees verzorgd
Wanneer je geen geld hebt voor dure blouses en broeken dan is het belangrijk om de kleding die je hebt zo goed mogelijk te verzorgen. Denk niet dat de kreukels in je broek of blouse niet opvallen, dat doen ze namelijk wel… Het is wat meer werk, maar gebruik je strijkijzer! En dat ene vlekje op je shirt of dat missende knoopje was misschien prima toen je nog op school zat, wanneer je professioneel wilt overkomen kan dit echt niet meer. Dus poets die schoenen, verzorg je make-up en haar, strijk je kleding en je komt een heel eind!

No Comments Yet

Comments are closed